Ismerd meg a Laylat El Amar Workshop nap oktatóit, előadóit!

Balogh Andrea Rhea
Balogh Andrea (Rhea)

Törzsi fúziós táncos, oktató

A tánc gyermekkorom óta része az életemnek. Mindig azt éreztem, táncolnom kell, mert ez az eszközöm arra, hogy kifejezzem magam, és beszéljek a világhoz. Korábban klasszikus hastáncot tanultam, majd megismertem a tribal fusiont (törzsi fúziót), ami szerelem volt első látásra. Éreztem, ez az amit keresek.
Úgy gondolom, hogy a tribal fusion egy olyan művészeti irányzat, mely napjainkban formálódik, nagyon aktuális, és teljes teret ad az önkifejezésnek, kreativitásnak. Ebben a stílusban, azon túl, hogy a hastáncra épül, különböző táncstílusok ötvöződnek az indiaitól vagy a flamencotól kezdve akár a hip-hop elemeken át, és nagyon nagy hatással van rá a mai kor atmoszférája, a mai táncstílusok, melytől sokszor akár eklektikus formát ölt ez a műfaj. Az ősi energia közvetítése egy mai modern világban.
Célom, kilépni a korlátokból, elvinni az üzenetet, és megmutatni, hogy a hastánc mennyire sokrétű művészet. Ezt is támasztja alá az a nagy megtiszteltetés, hogy volt alkalmam Palya Beával fellépni, ahol az egyik dalára készített koreográfiámat adtuk elő.

Veréb Szandra

Orientális táncos, Bodywork (Integratív Tánc- és Mozgásterápia) csoport vezető

 

16 éves orientális táncos és 7 éves önismereti, illetve táncterápiás tapasztalataim alapján úgy vélem, hogy a táncosoknak (és minden más művésznek) nagyon sokat segít az alkotói munkában a saját alkotói készségük felfedezése és fejlesztése. 
Azért hozom ezt be a hastánc világába, mert esszenciális tudásnak tartom a mozgáskultúra, a kreativitás, a kifinomultság, a testtudat és a művésziesség fejlődésében.
Alapvetően az egyiptomi hastánc vonalat képviselem, s közel áll hozzám a kortárs elemekkel ötvözött orientális tánc is. Több tánc műfajt is kipróbáltam, köztük kortárs táncot, flamencot, társas táncokat. Számos világhírű táncostól volt alkalmam tanulni külföldön, s itthon egyaránt. Táncosként, dúlaként és önismereti kísérőként fontosnak tartom az egészséges és felszabadult élethez a testtel és nőiséggel való kapcsolatot és számomra egy orientális táncos éppen ezt testesíti meg

Veréb Szandra
Veréb Szandra
Varga Alexandra

Orientális táncos, táncoktató  
 

Miss Bellydance Hungary 2013 nyertese, Nieto Mercedes tánciskolája, a NIMFEUM oktatója. A Raqs Tabla csoport koreográfusa és oktatója Hosman Ádámmal együtt.
A nemzetközileg elismert CAIRO! Fesztivál és számos hazai táncfesztivál meghívott oktatója és fellépője.
A Nimfa Orientális Társulat szólistája alapítása óta, mellyel a hastánc művészi oldalát képviseli. Büszke arra, hogy előadásaikkal az orientális tánc mélyebb oldalát mutatják be a közönségnek. A társulat tagjaként fellépett többek között Katarban, a királyi esküvőn, Kínában, Marokkóban és Egyiptomban is.
Az oktatás során különösen fontosnak tartja, hogy a tánctechnikai elemeket megfelelő és bőséges elméleti információval gazdagítva adja tovább a táncosoknak. Nagy hangsúlyt fektet az izolációs technikák csiszolására, a rázástechnikák fejlesztésére és a dobszóló, mint műfaj frissítésére.

Varga Alexandra2.jpg