Ismerd meg a Laylat El Amar Workshop nap oktatóit, előadóit!

Balogh Andrea (Rhea)

Törzsi fúziós táncos, oktató

A tánc gyermekkorom óta része az életemnek. Mindig azt éreztem, táncolnom kell, mert ez az eszközöm arra, hogy kifejezzem magam, és beszéljek a világhoz. Korábban klasszikus hastáncot tanultam, majd megismertem a tribal fusiont (törzsi fúziót), ami szerelem volt első látásra. Éreztem, ez az amit keresek.
Úgy gondolom, hogy a tribal fusion egy olyan művészeti irányzat, mely napjainkban formálódik, nagyon aktuális, és teljes teret ad az önkifejezésnek, kreativitásnak. Ebben a stílusban, azon túl, hogy a hastáncra épül, különböző táncstílusok ötvöződnek az indiaitól vagy a flamencotól kezdve akár a hip-hop elemeken át, és nagyon nagy hatással van rá a mai kor atmoszférája, a mai táncstílusok, melytől sokszor akár eklektikus formát ölt ez a műfaj. Az ősi energia közvetítése egy mai modern világban.
Célom, kilépni a korlátokból, elvinni az üzenetet, és megmutatni, hogy a hastánc mennyire sokrétű művészet. Ezt is támasztja alá az a nagy megtiszteltetés, hogy volt alkalmam Palya Beával fellépni, ahol az egyik dalára készített koreográfiámat adtuk elő.

Veréb Szandra

Orientális táncos, Bodywork (Integratív Tánc- és Mozgásterápia) csoport vezető

 

16 éves orientális táncos és 7 éves önismereti, illetve táncterápiás tapasztalataim alapján úgy vélem, hogy a táncosoknak (és minden más művésznek) nagyon sokat segít az alkotói munkában a saját alkotói készségük felfedezése és fejlesztése. 
Azért hozom ezt be a hastánc világába, mert esszenciális tudásnak tartom a mozgáskultúra, a kreativitás, a kifinomultság, a testtudat és a művésziesség fejlődésében.
Alapvetően az egyiptomi hastánc vonalat képviselem, s közel áll hozzám a kortárs elemekkel ötvözött orientális tánc is. Több tánc műfajt is kipróbáltam, köztük kortárs táncot, flamencot, társas táncokat. Számos világhírű táncostól volt alkalmam tanulni külföldön, s itthon egyaránt. Táncosként, dúlaként és önismereti kísérőként fontosnak tartom az egészséges és felszabadult élethez a testtel és nőiséggel való kapcsolatot és számomra egy orientális táncos éppen ezt testesíti meg

Varga Alexandra

Orientális táncos, táncoktató  
 

Miss Bellydance Hungary 2013 nyertese, Nieto Mercedes tánciskolája, a NIMFEUM oktatója. A Raqs Tabla csoport koreográfusa és oktatója Hosman Ádámmal együtt.
A nemzetközileg elismert CAIRO! Fesztivál és számos hazai táncfesztivál meghívott oktatója és fellépője.
A Nimfa Orientális Társulat szólistája alapítása óta, mellyel a hastánc művészi oldalát képviseli. Büszke arra, hogy előadásaikkal az orientális tánc mélyebb oldalát mutatják be a közönségnek. A társulat tagjaként fellépett többek között Katarban, a királyi esküvőn, Kínában, Marokkóban és Egyiptomban is.
Az oktatás során különösen fontosnak tartja, hogy a tánctechnikai elemeket megfelelő és bőséges elméleti információval gazdagítva adja tovább a táncosoknak. Nagy hangsúlyt fektet az izolációs technikák csiszolására, a rázástechnikák fejlesztésére és a dobszóló, mint műfaj frissítésére.

Helyszín:

3394 Egerszalók, Bérc út 36.

Laylat El Amar Tánc Stúdió

Telefon:

+36 30 656 4227

 

E-mail:

laylatelamar@gmail.com

Csatlakozz hozzánk!

  • Facebook Long Shadow

© 2016 Laylat El Amar Hastác Művészeti Társulat. Az oldal szöveges és képi elemeiek felhasználása csak a Laylat El Amar Hastánc Művészeti Társulat írásos engedélyével lehetséges. A szövegek Laylat El Amar Hastánc Művészeti Társulat tulajdonát képezik. Az oldal szövegének endegély nélküli másolása és felhasználása jogi következményeket von maga után.​

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now