Ismerd meg a Laylat El Amar Orientális Táncfesztivál oktatóit, előadóit!

Balogh Andrea Rhea
Balogh Andrea (Rhea)

Törzsi fúziós táncos, oktató

A tánc gyermekkorom óta része az életemnek. Mindig azt éreztem, táncolnom kell, mert ez az eszközöm arra, hogy kifejezzem magam, és beszéljek a világhoz. Korábban klasszikus hastáncot tanultam, majd megismertem a tribal fusiont (törzsi fúziót), ami szerelem volt első látásra. Éreztem, ez az amit keresek.
Úgy gondolom, hogy a tribal fusion egy olyan művészeti irányzat, mely napjainkban formálódik, nagyon aktuális, és teljes teret ad az önkifejezésnek, kreativitásnak. Ebben a stílusban, azon túl, hogy a hastáncra épül, különböző táncstílusok ötvöződnek az indiaitól vagy a flamencotól kezdve akár a hip-hop elemeken át, és nagyon nagy hatással van rá a mai kor atmoszférája, a mai táncstílusok, melytől sokszor akár eklektikus formát ölt ez a műfaj. Az ősi energia közvetítése egy mai modern világban.
Célom, kilépni a korlátokból, elvinni az üzenetet, és megmutatni, hogy a hastánc mennyire sokrétű művészet. Ezt is támasztja alá az a nagy megtiszteltetés, hogy volt alkalmam Palya Beával fellépni, ahol az egyik dalára készített koreográfiámat adtuk elő.

Veréb Szandra

Orientális táncos, Bodywork (Integratív Tánc- és Mozgásterápia) csoport vezető

 

15 éves orientális táncos és 6 éves önismereti, illetve táncterápiás tapasztalataim alapján úgy vélem, hogy a táncosoknak (és minden más művésznek) nagyon sokat segít az alkotói munkában a saját alkotói készségük felfedezése és fejlesztése. 
Azért hozom ezt be a hastánc világába, mert esszenciális tudásnak tartom a mozgáskultúra, a kreativitás, a kifinomultság, a testtudat és a művésziesség fejlődésében.
Alapvetően az egyiptomi hastánc vonalat képviselem, s közel áll hozzám a kortárs elemekkel ötvözött orientális tánc is. Több tánc műfajt is kipróbáltam, köztük kortárs táncot, flamencot, társas táncokat. Számos világhírű táncostól volt alkalmam tanulni külföldön, s itthon egyaránt. Táncosként, dúlaként és önismereti kísérőként fontosnak tartom az egészséges és felszabadult élethez a testtel és nőiséggel való kapcsolatot és számomra egy orientális táncos éppen ezt testesíti meg

Veréb Szandra
Veréb Szandra
Brebán Katalin

Orientális táncos, táncoktató  
 

15 évvel ezelőtt ismerkedtem meg az orientális tánccal, mely életre szóló szerelem volt az első pillanattól. Azóta a tánc a hivatásommá vált, immáron a saját táncstúdiómba várom tanítványaimat, amelyet 2016 őszén nyitottam meg.
Sok világhírű táncostól tanultam, s ennek eredményeként számos versenyt nyertem, közöttük a „Miss Bellydance Europe 2011” címet Berlinben.
2007-től a Nimfa Orientális Társulat vezető szólistája, és társtanárként volt szerencsém rengeteg országban fellépni mint: Ausztria, Ukrajna, Anglia, Spanyolország, Marokkó, Egyiptom, Svédország, Szlovénia, Kína. 2015-ben a társulat felkérést kapott Qatarba, ahol a királyi család esküvőjén táncolhattunk. Oktatóként eljuthattam Szerbiába, Spanyolországba, Lengyelországba, és Kínába.
Immáron a tanítványaim száma közel 1000 csodás nő szerte a világon.
2012 végeztem a Semmelweis Egyetemen dietetikusként, jelenleg kineziológusnak tanulok az Európa Akadémián. Ez a három terület szorosan összefonódva még hatékonyabbá teszi a munkámat. 

Brebán Katalin
Effendi Dabkeh Társulat
Effendi Dabkeh Társulat

Az Effenedi Dabkeh Társulat elsőként kezdte Magyarországon táncolni ezt a táncot. A 2004 óta működő csapat egyik tagja Dahhan Mohamed (Moha) szíriai származású üzletember, akit mindenki a Sultancenter tulajdonosaként ismert meg, már gyerekkora óta szenvedélyesen zenél és táncol. Dobosként ismerője az összes keleti ritmusok bonyolult képletének, és vidám, mosolygós természete, pedig záloga az Effendi Dabkeh Társulat sikerének. A társulat másik tagja és művészeti vezetője, a libanoni származású Haddad Henrik (Ricky), akit énekesként ismerhetett meg a nagyközönség, hisz frontembere volt a 90’ évek egyik sikercsapatának, a Picasso Branchnak. Ezalatt a tánc is nagy szerepet kapott Ricky életében, a hétvégi koncerteken látványos show-val kápráztatták el a közönséget, hétköznap pedig Street-jazz órákat tartott csoportoknak. Táncát nemzetközi workshopokon (IDMC) fejlesztette, és rövid New York-i tartózkodása alatt a Világhírű Pink koreográfusától (B.E.V.) tanult a Broadway-n. Az Effenedi Dabkeh Társulat megalakulása óta, egyre magasabb színvonalon képviselik a fiúk a libanoni folklór modern változatát. Mestertanárok inspirációi és koreográfiai alkotják a társulat táncelőadásait és workshopjait.

Dománné Erdélyi Krisztina

Dománné Erdélyi Krisztina

Szociálpedagógus, orientális folk- és showtánc, gyermek orientálistánc oktató és tündértánc foglalkozásvezető

„A táncórának nem célja az eredmények felmutatása, cél a tanulás… A tánc azért kiemelten alkalmas az egész személyiség megszólítására mert a test, a szellem, a lélek egyszerre nélkülözhetetlen a gyakorláshoz” Angelus I.

Dománné Erdélyi Krisztina

Majoros Virág

Orientális táncos, Testnevelő tanár

7 éve kezdtem ismerkedni az orientális tánc világával és 3 éve kezdett kialakulni tudattalanul a küldetésem: elindítani a nőket ezen a varázslatos úton. Célom – a versenyeredmények halmozása helyett – az egészséges női életérzés megélése és a keleti kultúrával való kapcsolattartás. A Laylat El Amar Hastánc Művészeti Társulat tagjaként a hastánc művészi oldalát vagyok hivatott közvetíteni.